Горіхи - дар природи даний людині, що є багатим джерелом мінералів, вітамінів та поживних речовин. Крім корисності горіхи ще й дуже смачні, що робить їх подвійно бажаними, адже їх можна вживати в їжу без приготування як перекушування. Восени, коли починається масовий збір волоських горіхів у наших широтах, у багатьох виникає питання, як правильно зберігати горіхи, щоб зберегти їх приємний смак та цінність.
Ми розібралися у тому, як правильно зберігати горіхи та даємо вам практичні рекомендації.

Упаковка

Горіхи можна зберігати у наступній упаковці (тарі):

- поліетиленовий пакет
- Текстильний мішок
- скляна банка

Упаковка обов'язково повинна захищати горіх від вологи, тому що волога є найшкідливішим для горіха компонентом зовнішнього середовища. Одне з найбільш довговічних зберігання може забезпечити вакуумна упаковка. У вакуум горіхи упаковуються або продавцем або самостійно, якщо у вас є апарат для вакуумації продуктів. Вакуумація може продовжити термін зберігання горіхів у 3-5 разів. Єдиний недолік вакуумної упаковки – її одноразовість. Якщо упаковка відкрита, то на жаль знову закрити з вакуумом без спеціального апарату не вийде.
Ще однією універсальною упаковкою є зип-пакет. Це такий пакет із застібкою (блискавкою). Досить зручно та надійно. Ви розстібаєте пакет, дістаєте необхідну кількість горіхів і застібаєте назад. Це не вакуум, звичайно, але сторонні запахи та комахи продуктам у такій упаковці не є небезпечними.

Місце зберігання

Місце зберігання горіхів має бути захищене від потрапляння прямих сонячних променів, вологи та сторонніх запахів. Для домашнього зберігання підійде комора. Якщо дозволяє об'єм, можна зберігати горіхи в холодильнику і навіть морозильній камері. Ще одним засобом, що забезпечує герметичне зберігання, може бути спеціальна пластикова тара, призначена для зберігання рідких харчових продуктів. Така тара краю дуже щільно прилягає до кришки і не пропускає вологу і повітря.

Температурний режим

Оптимальний термін зберігання горіхів від +5 до +15 градусів. Багато горіхи містять від 45 до 76 % рослинного жиру. А жир, як відомо, окислюється за високих температур, що погано позначається на смаку. Тому сухе прохолодне місце буде оптимальним для зберігання горіхів.
Якщо ви не можете забезпечити прохолодне зберігання горіхів, купуйте їх у вакуумній упаковці. Вакуумне пакування здатне витримати до +25 градусів без втрати якості продукту.

Термін зберігання горіхів

- До 3-х місяців у звичайному пакеті, мішечку при кімнатній температурі
- До 6-ти місяців у зип-пакеті, при температурі від +5 до +15 градусів
- До 1-го року в шкаралупі (грецька, макадамія, ліщина) при температурі до +20 градусів
- 1 рік і більше у вакуумному пакуванні при температурі до + 20 градусів

Якщо ви хочете купити горіхи для поповнення домашніх запасів смачних та корисних продуктів, перейдіть до нашого каталогу за вказаною посиланням. Якість наших горіхів гідна.