Наближається літо і коли смажене м'ясо з пивом за весну вже набридло і не хочеться витрачати час на приготування непоганою альтернативою, можуть бути готові закуски до пива.

М'ясо гриль з пивом набридло

У певному сенсі м'ясо з пивом – це важка їжа, бо саме м'ясо для шашлику зазвичай жирне та дуже калорійне. Але якщо ви на природі, то хочеться не просто наїсться до відвалу і розлікуватися на лежаку як морський лев, а наприклад, купуватися у водоймі, прогулятися лісом, пограти в бадмінтон, сходити на рибалку і т.д. Та й витрачати весь час відпочинку лише на приготування страв означає перенести домашню кухню, але тільки на природу, викресливши тим самим сам зміст перебування на природі – отримання задоволення від спілкування з навколишнім середовищем.
Легкі закуски до пива
Яку альтернативу смаженню м'яса та іншим вагам для шлунка можна придумати? Варіантів насправді багато. Погляньмо з яких продуктів можна скласти пивну тарілку для відпочинку в компанії друзів на природі або вдома.

М'ясні делікатеси

Якщо ви любите м'ясо у вашому розпорядженні закуски у вигляді сухого м'яса. Сухе м'ясо - це таке готове до вживання дегідроване м'ясо зі спеціями, яке випускається у вигляді джерок або м'ясних чіпсів. Продається на вагу або фасоване у фабричні упаковки від 50 до 500 грам. Джеркі, на відміну від м'ясних чіпсів, трохи м'якше і товщі. М'ясні чіпси більш сухі та хрусткі. З тих, що ми пробували самі і могли запропонувати іншим – курячі чіпси тм «ХО Перекусити».
Ще одна непогана альтернатива смаженому м'ясу – кабаноси. Кабаноси – це тоненькі ковбаски, схожі на відомі всім мисливські ковбаски. Кабаноси як і м'ясні чіпси мають тривалий термін зберігання завдяки технології сиров'яленого виробництва, тому можуть витримати хоч тривалий похід, хоч багатоденну вилазку. Просто відкрили упаковку та їсте. Заощаджуйте час на приготуванні закусок, витрачаючи його на відпочинок та спілкування.
Останнє на чому ми завершили б вибір серед готових м'ясних закусок до пива – бастурма. Бастурма – це добре висушене яловиче м'ясо обвалене у спеціях. Бастурма має досить щільну структуру та гостроту за рахунок спецій, тому нарізається тоненькими смужками, щоб не надмірно не гірчило і легко відкушувалося. Бастурма м'ясо на аматора. Якщо вам до душі легші м'ясні закуски, краще оформити на стіл курячі джерки і кабаноси на основі пташиного м'яса.
Далі завершувати оформлення пивної тарілки нам допоможе суха рибка та морепродукти, які не менш ніж м'ясо смачні, а в чомусь більш екологічні та корисні.

Морські делікатеси до пива

Риба та морепродукти другі після м'яса за популярністю закуски до пива. Суха ікра, суха риба, кальмари, рибка зі спеціями, філе або ціла рибина. А видів риб, які традиційно вживають до пива теж достатньо: тунець, вомер, тарань, ставридка, тріска, судак, лящ.

Як і у випадку з готуванням м'яса на мангалі враховується час, який ви готові витратити на сервірування столу закусками. Наприклад, якщо ви хочете відкрити банку пива і швидко насипати рибних закусок, то ідеальним рішенням будуть кальмари або сушене філе, яке вимагатиме мінімальних зусиль для вживання в їжу. Готове рибне філе не потрібно очищати від шкірки, виймати нутрощі, видаляти кісточки. Якщо ж ви любитель поколупатися в цілій рибі і не проти забруднити руки, то можна і цілу рибину пригубити. Але на нашу думку делікатні закуски не мають на увазі зайву метушню та забруднення столу.
Приклади сервірування пивних тарілок морськими делікатесами:

Хрусткі закуски

До хрустких закусок ми віднесли: сухарики, картопляні чіпси, горішки, фісташки, сирні кульки та все інше, що не стосується м'яса та риби. Деякі скидають з рахунків подібні закуски до пива у зв'язку з їхньою дорожнечею, низькими поживними властивостями, а можливо просто неправильним вибором. І дарма. По-перше, якісний хрумкий снек має не менші поживні властивості, ніж риба або м'ясо, а в деяких випадках є більш натуральними та корисними, як, наприклад, фісташка. Щодо шкідливих чіпсів та сухариків, лукавити не будемо, більшість із них шкідливі і є. Проте, є менш шкідливі чіпси, такі як Pringles і дуже нешкідливі сухарики, наприклад, торгової марки Riga Хліб, до складу яких входять натуральні компоненти у вигляді спецій, солі та бездрожжовий хліб. Що може бути шкідливим у бездрожжевому хлібі та часниковій приправі? Нічого. Також варто відзначити, що серед хрустких закусок багато таких, що підходять веганам: горіхи, картопляні чіпси, сухарики.
Окремо хотіли б відзначити відносно новий та надзвичайно смачний снек – сушений сир. Це звичайний сир перероблений за спеціальною технологією в хрумкі круглі кульки, з яких повністю видалена волога, а отже такий сир може довго зберігатися і не вимагає спеціальних умов для зберігання. Доступні різні смаки сиру: чеддер, пармезан, сулугуні.

Як бачите, звичка пити пиво виключно з м'ясом давно не актуальна через відкриття та доступність нових частування без потреби витрачати час на приготування. А щоб красиво подати закуски краще використовувати тацю або менажницю, розділену по секторах для зручнішого сервірування. Пам'ятайте, що час – найвідновніший ресурс. Вибір за вами: їсти, щоб жити чи жити, щоб їсти.