Можливо, ви не надавали цьому питанню особливого значення, але світова тенденція така, що люди споживають у 4 рази більше цукру, ніж потрібно. Адже ми просто цього не помічаємо, тому що споживаємо не чистий цукор-рафінад, а прихований цукор, який міститься в продуктах:

- солодка газована вода та соки
- Консервовані фрукти, компоти
- шоколадки та батончики (крім гіркого чорного шоколаду)
- цукерки, желейки, зефір
- молочні продукти (йогурти, десерти)
- сосиски та сардельки
- сухі сніданки та кранчі
- томатні пасти, кетчупи
- булочки та інші кондитерські вироби

Цей список далеко не повний і не так просто відмовитися від перерахованого вище. А чому? Та тому що люди ліниві і не хочуть підібрати гідну заміну чи шкодують коштів. Звісно, куди простіше купити дешеві цукерки, почастувати ними себе та дітей. Чи не так?
 

ГІДНІ ЗАМІНИ ТРАДИЦІЙНИМ СОЛОДОСТЯМ
 

Тож чим замінити поганий цукор? Чи є корисні альтернативи цукеркам та шоколадним батончикам? Звичайно є. Далі ТОП продуктів, які можуть замінити корисні солодощі та компенсувати потребу цукру в організмі.
 

1. СУХОФРУКТИ
 

Сухофрукти - це фрукти, з яких видалили велику частину вологи шляхом сушіння. Сушіння допомагає продовжити термін зберігання фруктів і зосереджує їх смак та поживні речовини. Сухофрукти зазвичай бувають солодкими і мають інтенсивний смак, тому що сушіння зменшує вміст води та концентрує природні цукру фруктів.
Найпопулярнішими сухофруктами можна назвати курага, чорнослив, манго, родзинки, фініки. Всі їх можна їсти відразу промив під водою. Сухофруктам ставимо перше місце у рейтингу корисних солодощів.

 

2. ПАСТИЛА
 

Пастила - це насолода, яка зазвичай робиться з фруктового пюре, цукру і желатину або пектину. Вона має м'яку та желеподібну текстуру, а також солодкий смак фруктів, з яких вона зроблена. Пастила часто робиться з яблук, груш, вишень, полуниць та інших фруктів. У деяких рецептах можуть додаватися горіхи або ягоди для різноманітності смаків.
 

3. МЕД
 

Мед – це природний продукт, який виготовляється бджолами з нектару квіткових рослин. Мед є одним із найстаріших відомих людству солодких продуктів, що містить цукру, вітаміни, мінерали, антиоксиданти та інші корисні речовини.
Декілька видів меду, які часто вважаються особливо корисними:

Мед із лаванди: Мед, зібраний з рослин лаванди, може допомогти розслабитися та зняти стрес. Він також має антисептичні властивості.

Мед з акації: Цей мед вважається одним з найніжніших і найсолодших. Він добре підходить для людей із чутливим шлунком і може допомогти при проблемах із травленням.

Мед із липи: Мед, зібраний із квітів липи, зазвичай має приємний аромат та смак. Він може допомогти при нежиті, кашлі та болях у горлі.

Мед з гречки: Цей мед має темно-коричневий колір і інтенсивний смак. Він багатий на антиоксиданти і мінерали.
Важливо, що мед - це не тільки смачні ласощі, але і корисний продукт, який містить вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Вибір меду залежить від ваших особистих уподобань та того, яких цілей ви хочете досягти, використовуючи його.

 

4. НАТУРАЛЬНІ ЦУКЕРКИ
 

Під натуральними цукерками розуміють цукерки, які виготовляються із натуральних інгредієнтів, без використання штучних барвників, ароматизаторів та консервантів. Вони можуть бути більш здоровою альтернативою звичайним цукеркам, тому що не містять штучних добавок і часто багаті на нутрієнти. Ось кілька видів натуральних цукерок: фруктові (з соків та поюре натуральних фруктів), мармелад (фруктове пюре, желатин та цукор).
 

5. ГОРІХИ
 

І хоча горіхи не є солодощами, але можуть бути альтернативою солодкому, тому що дуже смачні. Такі десертні горіхи як кешью, макадамія, мигдаль можуть легко замінити шоколадний батончик з горіхами. А ще є горіхи в шоколаді, які є і солодкістю та корисним десертом. Наприклад, торгова марка Roshen випускає мету лінійку фірмових десертів на основі горіхів та шоколаду: мигдаль у молочному шоколаді, мигдаль у чорному шоколаді, кешью у молочному шоколаді, фундук у молочному шоколаді. До речі, ці десерти ви можете купити у нас.
 

6. ЧОРНИЙ ШОКОЛАД
 

За традиційним правильним рецептом до складу чорного шоколаду входять какао-боби, какао-масло, цукор, ваніль. Причому в темному шоколаді від 55% какао частка цукру займає лише до 15%. Від 0 до 15, якщо бути точним. А знаючи що плоди дерева какао, з якого виробляють шоколад, мають ряд корисних для організму властивостей, про які ви можете дізнатися, перейшовши за посиланням у публікацію присвяченої какао, то можна зробити висновок, що темний (чорний) шоколад є корисним солодким десертом і відмінною альтернативою корисному солодкому.
 

Якщо ви хочете досягти успіхів у здоровому харчуванні, перевести себе та своїх дітей на споживання корисних солодощів, то ви зробили перший крок назустріч правильному рішенню, бо дочитали цю публікацію до кінця. Другий крок, визначиться, що саме з корисного солодкого вам більше подобатися і сформувати вдома (на роботі) запас смакот.

Головне не зірвіться і не почніть купувати в супермаркеті знову доступні набори вуглеводів, а також не забудьте очистити будинок від старих запасів, куплених до прочитання цієї статті. Скажіть прощавай цукеркам, батончикам та газировці.