Багато хто любить горіхи і саме тому кондитери почали використовувати горіхи у виробництві тортів, тістечок, печива.
Ми розповімо про найсмачніші рецепти печива на основі горіхів.

 

РЕЦЕПТ №1 Основа – волоський горіх
 

Ароматне, розсипчасте печиво, що нагадує за структурою вівсяне печиво.
 

Інгредієнти
 

- 200 р. волоських горіхів
- 180 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 1 яйце
- 300 г. муки
- 1 чайна ложка розпушувача
- 10 г солі

 

Етапи виробництва
 

1. Підсмажити на сковороді волоські горіхи (не більше 10 хвилин) і потім подрібнити їх у крупну крихту
2. Вершкове масло|мастило| збити разом з цукром, потім додати|добавляти| яйце і збити повторно
3. Окремо змішати борошно, розпушувач, сіль та горіхи.
4. Змішати інгредієнти на основі олії з інгредієнтами на основі борошна та горіхів
5. З суміші, що вийшла, скачати невеликі кульки, викласти на протвінь і придавити вилкою (для візерунка) або просто рукою.
6. Випікати за температури 180 градусів 12-15 хвилин до характерного золотистого кольору.
7. Дати печінкою охолонути.

РЕЦЕПТ №2 Основа – мигдаль
 

Кантучіні – так італійці називають своє улюблене тверде печиво витягнутої форми з горіхом мигдаль. Особливість сухого печива - його можна приготувати багато і на користь, не боячись його псування і зміни смаку.
 

Інгредієнти


- 200 р. мигдалю
- 260 г. пшеничного борошна
- 50 г. вершкового масла
- 5 штук. яєць
- 200 г цукру
- ваніль, цедра лимона (апельсина), лікер Cointreau до смаку

 

Етапи виробництва
 

1. Підсушити мигдаль на сковорідці. За рецептом частину мигдалю потрібно бланшувати. Для цього відокремте 50 г мигдалю, облити його окропом, а потім холодною водою, щоб зняти шкірку. Бланшований мигдаль потрібно буде подрібнити блендером і додати до борошна.
2. Мигдаль у шкірці потрібно розрізати ножем на дві частини.
3. Змішати цукор з ваніллю - за смаком. Ретельно перемішати суміш, щоб усі компоненти розподілилися однорідно. У миску або чашку акуратно випустити 2 курячі яйця і ще три жовтки, відокремивши білок від жовтка. У чашці розтопити вершкове масло, щоб воно залишалося трохи теплим, але не гарячим. Додати яйця в ємність із цукром.
4. Змішувати тісто міксером. Ретельно та на невисокій швидкості збити яйця з цукром до однорідної суміші. При збиванні цукор повинен розчинитись. Додати олію та підготовлену цедру лимона та апельсина, а також 1-2 ст. л. апельсинового лікеру Cointreau. Ще раз добре перемішати суміш.
5. Змішати пшеничне борошно та змелений мигдаль. Додати всю суміш борошна та мигдалю в чашу міксера до яєчної суміші. Продовжувати перемішувати суміш міксером, щоб вийшло в'язке і злегка текуче тісто.
6. Насипати в тісто половинки неочищеного мигдалю. Продовжувати тісто перемішувати силіконовою або дерев'яною лопаткою. Підсумкова суміш тесту - дуже слабка плинність.
7. Викласти тісто на протвинь у формі батонів заввишки трохи більше 4 див. Посипати тісто борошном. Запікати при температурі 200 градусів 20-25 хвилин.
8. Після запікання витягнути запечене тісто і нарізати ножем як хліб завтовшки 2 сантиметри
9. Другий етап випікання. Викласти на решітку шматочки тіста, що розрізають, і поставити в духовку ще не 5-8 хвилин. Не дати печінкою обгоріти. Після другого запікання печиво вийде твердим, саме таким і має бути.
10. Дайте печінкою охолонути.