Десерт - завершальна страва основного столу. Тобто закінчення основного прийому їжі, яке за етикетом має бути легким, солодким та смачним. Десерт, можна сказати, вишня на торті всього обіднього столу.
Так ось як зробити так, щоб ця вишенька на торті не завдала багато клопоту і водночас яскраво підкреслила ваше вміння вишукано завершити трапезу.

 

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ДЕСЕРТА
 

По-перше, щоб все було за правилами, десерт повинен бути поданий у спеціальному посуді зі спеціальними приладами.

По-друге, підготовка не повинна зайняти багато часу, інакше зникне інтерес. Тому десерт до закінчення основного столу має бути вже готовий і чекати на свою подачу, або приготований нашвидкуруч.
 

ШВИДКІ ДЕСЕРТИ
 

Морозиво з фруктами
 

Як основний інгредієнт, як можна здогадатися з назви - морозиво. Бажано біле, класичне без добавок, тому що добавки будуть власні. Як добавки до цього десерту додають такі фрукти та ягоди: чорниця, персик, ківі, банан, полуниця, ожина, груша, ананас, манго. Не всі перелічені ягоди та фрукти додають разом. Достатньо різноманітності з 2-3 видів для ансамблю смаку. Не рекомендується додавати в десерт тверді (яблука) та не надто яскраво виражені на смак фрукти та плоди (авокадо).
Якщо в холодильнику не виявилося свіжих фруктів, можна замінити їх сухофруктами (манго, курага, диня) або консервованими фруктами (персик, ананас).
Фрукти вниз, а морозиво вгору чи навпаки?
Суворих правил немає. Хтось викладає фрукти на дно, а зверху морозиво, хтось навпаки морозиво на дно, а зверху фруктові кубики. Смак від цього не змінюється, лише візуальне сприйняття. Подивіться на картинки у цій публікації та зробіть так, як вам більше подобається.
Для завершення можна зробити легке шоколадне посипання, щоб просто надати пікантності та завершеності. Якщо вам не подобається шоколад, можна зробити джемову смужку.


 

Морозиво з горіхами та шоколадом
 

Другий улюблений десерт багатьох теж на основі морозива – морозиво з горіхами та шоколадом. У цьому десерті шоколад є обов'язковим інгредієнтом, оскільки горіхи дуже добре поєднуються з шоколадом. Шоколад може бути поданий або окремо, в розплавленому вигляді, щоб його можна було полити на морозиво, або доданий за замовчуванням. Розплавлений шоколад при попаданні на холодне морозиво моментально твердне і покриває тонкою хрусткою скоринкою верх всього десерту. Але якщо час не чекає, можна обійтися і звичайною присипкою.


 

Які краще горіхи?
 

Ідеальним буде пекан чи макадамія. Ці горіхи м'які та ароматні. Якщо немає пекана, можна взяти кешью, фісташки чи подрібнений фундук. І хоча багато хто через доступність додає в десерт волоський горіх – це не ідеальне рішення. Волоський горіх може гірчити на тлі солодкого морозива, а також у нього є шкірка, що не поєднується з ніжним морозивом. Але якщо немає інших горіхів, можна і волоський.
І нарешті, найшвидший десерт

 

Фрукти із збитими вершками
 

Все робиться дуже швидко та дуже просто. Фрукти нарізаються та викладаються на тарілку. До них окремо додаються збиті вершки. Можете збити самі міксером, а можете додати|добавляти| готові вершки з балона. Такі продаються та зберігаються без проблем тривалий термін. Фрукти можна викласти як на загальну тарілку, так і десертні блюдця, щоб кожному було зручно їсти.


 

Вафельний торт
 

Для приготування цього десерту вам знадобляться вафельні коржі (їх продають готові), молоко, що згущує (можна варене) і трохи вершкового масла. Олія і молоко, що згущує, перемішуються за допомогою вилки або міксера. Солодку масу тонким шаром намазують на корші та складають торт. Приготування не триватиме понад 15 хвилин. Іноді зверху викладають горіхи, щоб надати завершеності.

А який десерт готуєте? Напишіть про ваш улюблений десерт у коментарі. 100% у наших читачів є свої фірмові рецепти, про які нам не терпиться дізнатися та обговорити.