Джерки - висушене спеціальним чином м'ясо зі спеціями, травами, прянощами.

Джерки, як хамон і сир, були придумані не спеціально заради ласощів, а з'явилися вимушено і випадково за довго до наших часів внаслідок необхідності зберегти їжу на тривалий термін. Першим ідея зберігати м'ясо так само прийшла до індіанців. Нахилившись надлишки м'яса потрібно було якось зберігати, тому вони й винайшли спосіб зневоднення та тривалого зберігання м'яса.
Зараз джерки або як їх ще називають м'ясні чіпси один з улюблених ласощів багатьох людей на всій планеті.

Чим власне гарні джерки?

1. Різноманітність смаку. Джерки можна робити з будь-якого м'яса: курка, качка, індички, свинина, яловичина, конина. Крім того, до м'яса можна додавати різні приправи: перець, паприка, суміш трав, аджика, часник і т.д. Тобто. отримати можна будь-який смак.
2. Універсальність. М'ясні чіпси можна їсти окремо як перекушування, так і разом з пивом, вином, взагалі чим завгодно. Жодних правил споживання даного продукту немає. Крім того, джерки можна брати з собою для перекусу на роботу, в дорогу, на пікнік і т.д. Вони не бояться спеки, холоду, вологи. Крім того, джерки практично не мають різкого запаху, тому не доставлять голодним оточуючим нюхового дискомфорту.

 

Яка ціна снеку
 

Є кілька факторів, що впливають на ціну. Головний фактор - сировина з якої зроблені снеки. Курячі джерки найдешевші, яловичі - найдорожчі. Другим фактором є ступінь сушіння м'яса. Якщо говорити саме про джерки, то в них ступінь збереження вологи більший ніж у м'ясних чіпсах, які зовсім сухі. Відповідно, чим більше вологи залишається в м'ясі, тим дешевше снек. І третє від чого залежить ціна сухого м'яса – упаковка. Вакуумна - найдорожча, але в ній найдовше зберігається. Крафтова - красива і дорожча за звичайний поліетилен. Найбільш економ - зип-пакет. Якщо вам потрібно купити снеки із запасом, краще вибрати вакуумну упаковку. Якщо для продажу в торговій точці - крафт ідеальний. Якщо продукт буде використаний найближчим часом, для оптимізації ціни підійде упаковка пакетів.
 

Середні ціни станом на кінець 2022 року
 

курка – 900 грн/кг, свинина – 1000 грн./кг, яловичина – 1100 грн./кг.

 

Які найсмачніші
 

Найсмачніші ті, які вам сподобаються. Хтось любить сухе м'ясо (чіпси), хтось класичні джерки (злегка м'які). Одні воліють тверде м'ясо (яловичина, конина), а хтось любить м'ясо м'якше (курка, індичка). Прянощі також грають на яскравості смаку. Є любителі певних спецій (кмин, перець чилі, суміш трав). Щоб розібратися, що подобається вам потрібно спробувати все. Для цього радимо замовити дегустаційний набір. Але якщо ви, в принципі, любитель м'яса, то все і сподобаються. Просто іноді потрібно чергувати снеки, щоб смак не набридав.
 

Чи повністю снеки з м'яса натуральні
 

І так і ні. М'ясо, яке беруть для виробництва снеків – справжнє, спеції теж. Але при промисловому виробництві м'ясних делікатесів за технологією обов'язково має використовуватися консервант нітрит натрію (Е250), без якого готові м'ясні вироби можуть бути просто небезпечними для здоров'я людини. Деякі виробники можуть також додавати підсилювачі смаку та аромату. Тому, якщо хочете 100% натуральний продукт, потрібно зробити джерки самим. Технологія виробництва складається з наступних етапів:
 

1. Нарізка та маринування м'яса зі спеціями.
2. Сушіння у грилі або спеціальної конвекційної печі.

 

Наочніше процес виробництва можна подивитися на Ютубі. Як кажуть, краще один раз побачити, ніж 10 разів прочитати.
Якщо ви хочете купити смачні та свіжі снеки зі справжнього м'яса, загляньте в наш каталог. У нас є м'ясні чіпси з м'яса птахів, свинини та яловичини. Наша продукція упакована у зип-пакети. При замовленні від 0,5 кг. в крафт-упаковку.