Що саме ховається за легендарною фразою "з повою піде"? Які снеки найбільше віддають перевагу вживанню з пивом і які традиції закусок до пива в різних країнах.
 

ЩО ТАКЕ СНЕК
 

Снек - загальна збірна назва легких страв для перекушування "на ходу", що не вимагає додаткового приготування, для вгамування голоду між основними прийомами їжі.
Снек – англомовне поняття швидкої їжі. У нашій промові найпоширеніше таке поняття як закуска.

 

Закуска - тип їжі, що вживається перед основним прийомом їжі. У ще вужчому значенні слова - їжа, що вживається разом із спиртними напоями.
Ми підійшли до основного змісту нашої публікації – закусок до пива. Культура пивних закусок у різних країнах своєрідна.

 

Німецькі ковбаски до пива
 

Знаменитий Octoberfest, що проводиться щорічно у вересні в Мюнхені, асоціюється у всіх зі смачним пивом різних сортів і німецькими ковбасками - братвурст. Братвурст виготовляють із фаршу свинини грубого помелу, що запікаються на вогні. Баварські ковбаски по суті є частина культури пивних традицій німців. Крім того німці люблять їсти з пивом смажене м'ясо курчат та свиней. За один раз один німець може випити до 2,5 літрів пива і з'їсти до 1 кілограма м'яса. Німецькі пивні традиції - це багато пива і багато м'яса.
 

Чеські закуски
 

Чехи як і німці віддані пивній справі, а разом з пивом люблять різні "тарілки до пива" з асорті. Зазвичай у чеську пивну тарілку входять такі закуски: чеські ковбаски, сир, копчене м'ясо, овочі гриль та грінки з часником. Чеське пиво вважається одним із найсмачніших у світі. Чого варта фраза пана Будвайзера, відомого чеського броварника, виготовлена ​​ним у підніжжя струмка, в якому він скуштував воду - "З цього можна варити пиво".
 

Американські снеки
 

Напевно, слово снеки найбільше підходить саме до американської культури споживання пива та закусок. Погодьтеся, в більшості випадків саме з американською культорою асоціюється пиво і солоні горішки, чіпси, фісташки, картопля фрі, сирні палички. З м'яса американці разом із пивом дуже люблять: курячі крильця, свинячі реберця, смажений бекон. Крім цього люблять вживати з пивом креветки та інші морепродукти. У американців досить общірна пивна кухня, завдяки великій кількості м'яса і доступності морських делікатесів.
 

Австрійські пивні делікатеси
 

Австрія вважається в Євпропі третьою країною за обсягом споживаного пива після Чехії та Німеччини зі своїми гастрономічними пивними традиціями. Астрію вважають у кухонній справі досить різноманітною країною, що ввібрала в себе традиції кухні кількох країн: Німеччини, Італії, Східної Євпропи. Найтрадиційнішою австрійською закускою до пива є тарілка з асорті сосисок і ковбасок, бекону, жаркого, хліба з гірчицею. Найвідоміші австрійські (віденські) сосиски:
Добреценські - на сосновій свинині або яловичині з паприкою в натуральній оболонці. Соковиті та м'які.
Каррівурст – сарделька на основі свинячого м'яса, обсмажена у фритюрі. Страву при подачі поливають кетчупом і поливають карі. Каррівурст - найпопулярніша швидка їжа в Австрії та Німеччині.
Казеркрайнер - або сосиски із сиром. Перед просмажуванням сосиску проколюють виделкою, щоб сир утворив скоринку. Готову страву подають із хроном або гірчицею. Оркестр смаку завершує хрумка булочка.

 

Українські закуски до пива
 

Щодо нас, то ми всеїдні. Любимо до пива все теж що німці, чехи та американські, але є у нас свої відзнаки і ось у чому.
Шашлик – м'ясо на багатті. Справа навіть не в самому м'ясі, а в місці та компанії де воно готується. Для багатьох українців пікнік асоціюється з теплою порою року, шашликом та смачним пивом.
Суха риба. Так, другою, а можливо, для деяких і першою закускою до пива буде риба. Суха, компчена, в'ялена. Судак, тарань, вобла, лящ, плотва, тунець, кільця кальмара, оселедець. З риби ми готові практично до всього.
Сало з перцем. Є й такий запас у нашому традиційному арсеналі снеків до пива. Сало попередньо солять, помивають перцем, натирають часником. Тонко нарізане добре просолене сало не поступається американському бекону.
Пиво з насінням. Зустрічаються серед нас і любителі погризти солоні насіння під пивом. Не можна назвати це традиційним проведенням часу. Але серед нас має місце і цей бюджетний варіант дозвілля з пиво.
Сухаріки. Якщо німці та чехи подають смажені булочки та сухарики разом із основними стравами, то українці можуть їсти просто одні сухарики з пивом. Не можна сказати що це супер-корисно з огляду на те, що крім житнього хліба виробники ллють до складу смакові добавки та вселителями смаку. Однак іноді можна зробити виняток із правил і погризти щось шкідливе, але смачне.

 

Наша група снеків та закусок до пива це: чіпси, горішки, крекери, рибка. Доставляємо продукцію до будь-якої точки України. Що є самі, тим ділимося з іншими. Останнього часу також користуються високою популярністью подарункові набори закусок до пива з підносом. Може буде презентован будь кому, хто полюбляє смаколики з пивом.