Ви цікавилися коли-небудь різноманітністю застосування горіхів у кондитерському виробництві? Ми так. Виявляється, у світі виробляється дуже багато смакот з використанням горіхів. Ділимося з вами цим достатком.

ТОРТИ

Торт з волоськими горіхами

Торт із вмістом волоських горіхів - це скоріше загальна збірна назва. Насправді ж рецептів тортів із волоськими горіхами багато: шоколадний торт із волоськими горіхами, біскітний торт із волоськими горіхами, торт із волоськими горіхами та чорносливом, пінчер тощо. Рецепт кожного ми писати не будемо, лише зазначимо, що на наш погляд одними з найсмачніших є: пінчер та горіховий торт.
Загальний принцип у всіх один. Між коржами викладають трохи підсмажені волоські горіхи. За бажанням ними ж прикрашають гору. Для внутрішнього наповнення горіхи дроблять майже до крихти (вісьмушки). Декорують цілими типу "метелик". Волоський горіх взагалі улюблений горіх для домашнього випікання через свою доступність і універсальність. Саме тому рецептів тортів із волоськими горіхами дуже багато.

Торт Естерхазі

Улюблений багатьма торт за його ніжний смак і м'яку структуру, що чимось нагадує тераміс. Естерхазі – це навіть не торт, а вишуканий десерт. Що робить цей торт таким особливим? Мигдалеве борошно. Борошно отримують за допомогою подрібнення мигдалю на порошок або відразу беруть готове для випікання борошно. Деякі готують Естерхазі на основі борошна з волоських горіхів, але мигдальне борошно більш вишукано відтіняє смак цього кулінарного твору.

Торт Київський

Усім знайомий і улюблений Київський торт за рецептом містить близько 15% фундука. Зауважте, не арахіс і не волоський горіх, а саме фундук. Фундук додають у бізе, тому при розкушуванні повинні траплятися половинки горіха, що, безумовно, дуже подобається любителям солодкого. Класичний рецепт Київського торта включає: масло, горіхи, білкові коржі, фрукти та цукати.

Солодощі, десерти

Мед або варення з горіхами

Найпростіше, що можна зробити з горіхами - змішати їх із чимось солодким. Власне, на цьому принципі і будується вся культура кондитерського виробництва з використанням горіхів. Але якщо ви хочете обійтися без зайвих проблем і посередників між натуральним горіхом і солодким натуральним просто додавання в горіхи мед, джем або варення. Можливо, деякі пробували в дитинстві варення з абрикосовими кісточками. Цей незабутній смак був просто чудовий. Як то кажуть, все геніальне просто.

Пастила з горіхами

Пастила - натуральне фруктове пюре, підсушене до стану, в якому його можна згорнути в трубочку і нарізати шматочками. Пастила може бути приготовлена ​​з будь-якого фрукта або міксів фруктів. Принадність цієї страви в тому, що в ньому зберігаються майже всі вітаміни, що містяться в свіжому плоді. За бажанням до пастилу додаються горіхи підроблені приблизно на чверті або восьмі частини. Корисне, солодке. Що може бути краще для дітей, які люблять гризти і різні солодощі.

Козинаки та грильяж

Хоча в нашій країні козинаками прийнято називати ядра насіння соняшника з медом (цукром) насправді ця східна насолода родом з Грузії має на увазі саме горіхи або рідше насіння з медом або цукро-паточним сиропом. У масовому виробництві представлені на полиці магазинів козинаки - це майже завжди ядра соняшникового насіння. Рідше можна знайти насіння кунжуту або козинаки з арахісу. Меду майже ніде у складі немає. Замінюють цукром. Отже, якщо хочете дійсно якісний продукт, зробіть козинаки самі. Одне ясно точно, де схід, там і горіхи.

Чурчхела

Ще одна ласоща родом із Грузії. Його готують наступним чином: нанизують горіхи на нитку, а потім цю "ковбаску" занурюють у загущений мукою виноградний, яблучні, вишневий або гранатовий сік. Після підсихання цей десерт готовий до вживання. Як горіхи для чурчхели використають волоський або фундук. Як бачите, світ сповнений корисних та смачних солодощів, половину перерахованих у цій статті ви ще ніколи не куштували.

Пахлава

Згадуючи про східні солодощі, не можна не згадати пахлаву, для приготування якої також використовуються перетерті горіхи. Навколо цього десерту досі ходять суперечки, в якій саме країні (Греції чи Туреччині) першими почали робити пахлаву. Для нас це невід'ємна частина десерту пов'язаного з пляжним відпочинком на закордонних і вітчизняних морських узбережжях морів.

Чорнослив з волоським горіхом

Готовий до вживання десерт, що поєднує дві корисні речі - сухофрукт і горіх. Дуже прості, але дуже смачні ласощі, а найголовніші доступні. Як горіхову начинку частіше використовують волоський, рідше твердіші види - мигдаль.

Шоколад та шоколадна паста

Коли говорять про шоколадну пасту на основі горіхів, то мимоволі відразу згадують пасту Nutella. Саме з цієї італійської торгової марки розпочалася вся світова історія шоколадних горіхових паст, які завоювали весь світ своїм смаком.
Із шоколадом не все так однозначно. Хто перший придумав додати до шоколаду горіхи – невідомо. Зате відомо точно, що сьогодні майже всі виробники шоколаду мають у лінійці продукції шоколад із вмістом.
горінням. Найчастіше шоколад додають: мигдаль, фундук, арахіс, грецький, пекан, кешью.

ІНШІ КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ

Тістечко човник

Незвичайно-смачне, і головне для деяких, невелике тістечко на основі вареного згущеного молока (іриску) і грецького горіха. Досить просте в приготуванні, але й досить смачне. Добре доповнить несолодкий чай чи інші гарячі напої.

Печиво з горіхами

Одне з найвідоміших і, напевно, смачних (якщо хтось хоче посперечатися, запропонуйте свій варіант) печива з горіхами - кантучині. Кантучіні - італійський рецепт печива з мигдалем спочатку замислювався італійцями як твердий хліб для тривалих походів згодом став улюбленим ласощами і неодмінним супутником кави латі. Якщо когось цікавить рецепт печива Кантучіні, будь ласка, переходьте за посиланням.

Макарон

Хоча Макарон потрапляє під класифікацію печива, ми винесли цей кондитерський виріб окремим пунктом, тому що він у зв'язку зі своєю популярністю заслуговує на окрему увагу. Повітряне печиво складається з двох половинок безе на основі мендального борошна та меленого мигдалю. В результаті поєднання горіхово-повітряної маси і вийшов "шикарний закусон" до кави та чайка.

Випічка з горіхами

Булочки з горіхами та кленовим сиропом, штрудель з яблуками та горіхом, рулет з горіхом та пиріг Мазурка багато іншого, що випікається із здобного тіста разом із горіхами в духовці. Як ми вже відзначали різних кулінарних рецептів, де використовуються горіхи безліч, що ще раз підтверджує те, що кулінари охоче використовують горіхи в приготуванні різних страв через універсальність і унікальні смакові якості горіхів.
Якщо вам необхідно оптом чи в роздріб купити горіхи, перегляньте наш каталог. У нас завжди якісні, недорогі, свіжі та смачні горіхи.