0
Мій кошик

Купити червону, чорну, жовту ікру: горбуша, кета, форель, осетр

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Лососева ікра – це не ікра конкретної риби. Лососеві - це сімейство риб до яких входять: кета, горбуша, кижуч, нерка, райдужна форель, атлантичний лосось та ін. ікра. Наприклад "ікра горбуші". У тому випадку, якщо в банку ікра кількох видів лососевих риб, то виробник може не вказувати конкретну рибу-джерело.

НАЙСМАЧНІША ЧЕРВОНА ІКРА

Найбільш популярними видами червоної ікри з погляду смакових якостей вважаються ікра горбуші та ікра кети. Цінителі червоної ікри вибирають ікру горбуші через її універсальний, м'який смак, а ікракети отримала широке визнання за свій ніжний вершковий смак і великі ікринки.
Царська ікра, вона ж ікра кети має великий розмір ікринок (5-6 мм), світло-жовтогарячий насичений колір і ніжний вершковий смак. Відмінною особливістю ікри кети є ефект танення в роті через тонку оболонку, яка лопається при легкому натисканні на неї мовою. Смак універсальний, без гіркуватості та рибного запаху. Ікра кети вважається найкращою серед доступних до покупки.
А ікру горбуші можна назвати класикою серед інших видів лососевої ікри. Вона має нейтральний смак, середній діаметр (близько 5 мм) і яскраво-жовтогарячий колір. Оболонка ікринок недостатньо міцна, тому коли ікру перемішують, деякі ікринки лопаються, утворюючи джус, тобто ікорний сік. Горбуша є однією з найплодючіших риб у своєму сімействі, тому найчастіше використовується виробниками ікри. Ікру горбужі бажано не купувати на вагу, а у банку. Тому що через транспортування та перемішування ікра може перетворитися на кашку.
Ікра у форелі найдрібніша, порівняно з іншими видами (середній діаметр ікринок не перевищує 2-3 мм). У смаку присутня невелика гіркуватість і рибний післясмак. За кольором ікра буває і жовтою (темно-жовтою), і червоною (яскраво-червоною).

НАЙДОРОЖЧА ЧЕРВОНА ІКРА

Найдорожчою вважається ікра чавичі. Вона має невелику гіркуватість, яка поєднується з ніжним смаком, і є деякою мірою дефіцитним продуктом. Ікринки мають досить великий діаметр. За кілограм ікри чавичі доведеться віддати приблизно 1350 гривень.

Як відрізнити справжню ікру від підробки

Якщо у вас не накидане око, то визначити прямо в місці покупки натуральність ікри складно. Після покупки в домашніх умовах найпопулярнішим способом є тест з гарячою водою. При попаданні в гарячу воду підроблені ікринки розчиняються, а реальні – ні. Щоб до проби купити саме справжню ікру, зверніть увагу на такі деталі упаковки:

- Відома фірма-виробник, бажано розташована поблизу з виловом риб (Сахалін, Качатка, узбережжя США, узбережжя Канади)
- провадження за ДСТУ (якщо таке передбачено країною-виробником)
- на якісній ікре має бути вказана риба з якої видобуто ікру
- ікра не повинна "плавати" у рідині

Купити ікру

Якщо ви хочете купити справжню ікру від світових виробників у фабричному впакуванні, то можете зробити замовлення у нашому магазині. Кожну баночку ікри ми пакуємо в подвійну захисну упаковку, щоб продукція цілістю доїхала до покупця. Це дає нам можливість відправляти ікру Україною до будь-якого населеного пункту. Отже, щоб зробити замовлення, просто додайте товар у кошик. Далі ми зробимо все, щоб смачні продукти якнайшвидше потрапили на ваш стіл. Не відмовляйте собі в задоволенні, змушуйте себе їсти ікру!

Вгору